Tree of life

Ripples in water and a drop falling down

Fotografije su simbolicne. Vir: internet

Shiatsu

Što je to

To je drevna japanska manipulativna tehnika liječenja koja se neprestano usavršava i razvija. Sastoji se od razgibavanja i istezanja mišića i zglobova te pritisaka na skup energetskih kanala i akupunkturnih točaka.
Shiatsu tehnika izvodi se prstima i dlanovima ruke kojima primjenjujemo pritisak na određene dijelove površine vašeg tijela kako bi korigirali poremećenu ravnotežu u tijelu a i održavali i unapređivali zdravlje.
Shiatsu je metoda koja pridonosi liječenju specifičnih bolesti. Terapeut izvodi shiatsu u meditativnom stanju što značajno doprinosi uspješnoj terapiji jer se najviše blokada oslobađa baš na suptilnoj, energetskoj razini.

Kako djeluje na tijelo

Otklanja ukoćenja mišića i bolove a može utjecati i na razna bolesna stanja u tijelu. Opušta tijelo i oslobađa ga od svakodnevnih pritisaka, a ujedno i mijenja fizičko i psihičko stanje, stvara osjećaje oslobođenosti, vitalnosti i zdravlja. Iskusan terapeut sa dugogodišnjim iskustvom može uspiješno riješiti kronična problematična stanja kao sto su glavobolje, ukoćenja, bolovi i drugo. Shiatsu je u mnogočemu je sličan masaži i nekim fizioterapeutskim prijemima. Razlikuje se po tome da utječe na energetski sustav, a manipulacije su temeljitije i preciznije.

Kako izgleda seansa

Seansa počinje konzultacijom kojom će terapeut ustanoviti koje su potrebe tijela i vaše zdravstveno stanje te povijest vašeg oboljenja ili stanja. U toku Shiatsu tretmana ležite na strunjači a obučeni ste u udobnu odječu, najbolje od prirodnog materiala (pamuk i slično). Terapeut će poduprijeti vaše tijelo sa jastucima.

Kod Shiatsu DirectTouch tretmana za uklanjanje bolnih stanja možete osjetiti i privremenu neugodnost ili bol koju su mnogi opisali kao ugodnu i oslobađajuću. To traje kratko i postepeno nestaje u toku sljedečih tretmana.

Wellness Shiatsu namjenjen je opuštanju i sastoji se od laganih, ugodnih pritisaka.

Healing Shiatsu utječe na vaše psihološko stanje.

Na prvoj seansi terapeut predložiti će vam broj tretmana koji su potrebni da bi se vaše stanje poboljšalo. Seansa traje u prosjeku od 60 do 90 minuta.

Kontra-indikacije

Shiatsu se ne izvodi ako postoje sljedeče kontra indikacije: konzumiranje alkohola ili opojnih droga, lomovi kostiju, kožni problemi, kanceriozna stanja (kemoterapije, i sl.), akutna upala živaca, visoka temperatura, prenosljive bolesti, problematična trudnoča (pogotovo prva tri mjeseca), krvarenja (unutrašnja i vanjska), bolesti internih organa, ćirevi, problemi sa krvno-žilnim sustavom, tuberkuloza, infektuozne spolne bolesti, upale i otekline.

Kako se pripremiti za terapiju

  • Ne jedite tešku hranu dva sata prije terapije
  • Obucite udobnu odjeću iz prirodnih materiala (npr. trenerka)
  • Donesite ciste carape
  • Pripremite se na opuštanje
  • Posvetite ostatak dana sebi

Moguće reakcije na terapiju

Reakcije ovise od jačine tretmana. Obično dva dana nakon tretmana možete imati terapeutsku krizu ili reakciju koja se može odraziti kao bolovi i umor, osjećate dijelove tijela koje smo obrađivali, moguće su i modrice (ovisno od jačine tretmana i osjetljivosti kože - jaži tretmani donose brže rezultate).

Nakon trećeg dana reakcije će polako nestajati a osjećati čete se puni energije. Kada je ukoćenje jako i dugo vremena zapušteno, tretmane treba ponavljati, ako treba samo lokalno. Sa svakim slijedećim tretmanom reakcije su manje i manje. Na osnovi naših iskustava ustanovili smo da se bolesna stanja ne vraćaju ako održavamo stečeno stanje povremenim tretmanom (za bolje razumijevanje molimo pročitajte 3 koraka do zdravlja).

Na vrh

Na početnu stranicu

3 koraka do zdravlja

O nama

Kontakti

Uvjeti