Tri koraka do zdravlja

1. korak – intenzivni tretmani

Za tretmane se odlučujemo kada bolovi, stres i bolna stanja postanu nepodnošljivi u našem svakodnevnom životu. U svakom tretmanu najprije se radi na apliciranju i promidžbi duboke koncentracije te stvaranju osnovne stabilnosti. To je osnova za lokalizirani rad (parcialno) zavisno od trenutačnog stanja i može se primjeniti na bolnim dijelovima tijela.

Naše tijelo ima prirodne zakone ravnoteže, ozdravljenja i samoiscjeljenja. Moderni način života, ubrzanost, stres, dugotrajno sjedenje (na poslu, pred televizijom), smanjena fizička aktivnost te stalna napetost mogu tu ravnotežu narušiti. Tretmanima dovodimo organizam u posebno stanje duboke opuštenosti iz kojeg izvire nova energija koja pokreće, budi i obnavlja mehanizme samoiscjeljenja tijela.

Na početku se tretmani ponavljaju na 4 do 7 dana kako bi postigli osnovnu stabilnost i pokrenuli mehanizme samoiscjeljenja u tijelu. Medicinski nalazi, rentgenske slike i detaljna povijest vaše bolesti ili stanja pomoči će terapeutu da ustanovi u kojoj mjeri vam holistički tretmani mogu pomoči.

2. korak – tretiranje uzroka

Večina fizičkih problema ima korijene na mentalnoj/psihičkoj razini. Kada uklonimo fizičku manifestaciju (oslobodimo tijelo od boli) možemo primjeniti suptilnije tretmane kako bi djelovali na korijen problema. Tretmani se ponavljaju na svakih 14 dana do jednom mjesečno. Terapeut vam može savjetovati određene promjene u načinu života (tjelovježbe, prehrana, i sl.) ili druge terapije.

3. korak – održavanje zdravlja

Spriječiti je bolje nego liječiti a redovni tretmani mogu pomoči vašem tijelu da održi zdravu ravnotežu u svim aspektima svakodnevnog života i tako vam uštediti vrijeme i novac koji biste inače trošili na lijekove i liječenja. Održavanje zdravlja je jako važno za kvalitetan život, bilo da ste zaposlena majka, samozaposleni, radite u uredu, radite fizički ili doživljavate svakodnevne stresove kao direktor. Tretmani vam pomažu da ostanete kompetentni, ispunjeni i postignete pravu kvalitetu življenja – unutrašnji mir, energija, zadovoljstvo.

Tretmani se ponavljaju na mjesec dana, pola godine, jednom godišnje. Primjetili smo da se klijentima koji su prošli korake 1. i 2. stanje čak ni poslije jedne ili više godina pauze stanje nije pogoršalo.

massage-shiatsu     acupuncture-point-Back   back_meridians_crop