JOGA

Yoga-02Joga je sustav vježbi namjenjenih održavanju fizičkog, psihičkog i mentalnog zdravlja te duhovnoj rasti. Fizičkim joga vježbama održavate gipkost, vitkost  i zdravlje te poboljšavate opće stanje tijela. Možete popraviti vaše držanje i otkloniti stres u mišićima. Vježbe djeluju preventivno protiv tegoba starenja (bolni zglobovi, reuma, i sl.). U kombinaciji sa vježbama disanja stvarate mentalnu higijenu (oslobađate se negativnih misli i stresa), poboljšavate pretok krvi i tako prehranjujete tkiva u tijelu (koža, kosti, zglobovi, i sl.), povečavate unos kisika i oslobađate se toksina i duboko se opuštate. Najvažnije od svega, seansa joge u našem centru predstavlja odmak od svakodnevnog vrtloga zbivanja kojem smo izloženi. Stres je najveći uzrok oboljevanja u današnje vrijeme, a posljedice su vrlo kompleksne pošto se stanja pouzrokovana stresom ne mogu ljećiti bio medicinom u cijelosti. Terapija za bolna stanja našeg modernog vremena nalazi se u mjenjanju životnih navika, stavova, načina življenja te pogotovo osobnog razvoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Upisi u tijeku do 30.09.2014

Dobrodošli na vježbe pripreme do 30.9 !

YOGA TRAIL BLOG

 A) Joga za svakoga ili korektivna joga  / B) Hatha Yoga / C) Dinamična joga

(sustav vježbi osnovan na principima klasične joge i holističkog pristupa zdravlju)

Znanstvene studije su dokazale da 12 tjedana vježbanja “joge” ili vježbi osnovanim na principima joge a u grupi sa voditeljem je potrebno za najuspješnije i najdugotrajnije uklanjanje kronične bolova u leđima.Tako ostvarujemo dugotrajni pozitivni učinak na tijelo i duh (psihu).

Ovaj oblik treninga namjenjen je svakoj osobi koja želi poboljšati svoje stanje tijela, psihe ili uma. Sistem i ritam vježbi može se izvoditi bez opasnosti za tijelo jer su vježbe i izvođenje istih prilagođene svakome. Prvi dio programa posvećen je osvještavanju tijela i senzacija u tijelu te zagrijavanju zglobova i mišića. U drugom dijelu seanse radimo na gipkosti kralježnice i otvaranju kukova te jačanju ekstremiteta. U zadnjem dijelu opuštamo mišiće sa kontroliranim disanjem.

Naš pristup izvođenja pozicija i vježbi joge prilagođen je svakoj osobi jer radimo detaljno te posvećujemo puno pažnje ne samo na individualnom nivou već nam je naglasak u vođenju seanse izričito na održavanju atmosfere koja pogoduje koncentraciji, opažanju i miru.

Trajanje seanse od 65 – do 105 min 

Frekvencija tjedno : 3 x tjedno (ili manje)

Termini od 01.10. 2014 :

Ponedeljak  19 – 20h15min  –  vježbe otvaranja zglobova, razgibavanje mišića, priprema i korekcija tijela za osnovne joga pozicije

Srijeda – 19h – 20h 45   –  klasična hatha joga (osvještavanje tijela,zagrijavanje, izvedba niza pozicija u klasičnom stilu, smirivanje, disanje, meditacija).

Petak – 19h – 20h  –  dinamična joga ili vinyasa / pilates-joga   – dinamičnija izvedba pozicija i vježbi zagrijavanja, više ponavljanja pojedinačne vježbe u bržem ritmu.

Svi gore navedeni oblici vježbanja imaju osnove na principima joge, što znači da se svi pokreti izvršavaju svjesnim pokretima putem opažanja tijela i uma te uz odgovarajući ritam disanja. Program je stvoren u namjeri da obuhvati sve dimenzije potreba čovjeka koji živi suvremenim ritmom života. Moguće su prilagodbe programa u odnosu na potrebe polaznika.

Joga za živahne mališane u vrtiću Rin Tin Tin Pula

Children-Yoga-03  Children-Yoga-02

Predivno iskustvo sa grupom predškolske djece. Najvažnije – uopće im nije bilo dosadno, pomno su pratili sat joge, bilo nam je jako zabavno a najvažnije od najvažnijeg povezali su se međusobno i bili su presretni!!! Tete su rekle da neka ponovimo još koji put jer su bili mnogo mirniji nakon “Male Joge”.