YOGA

Yoga-02Joga je sustav vježbi namjenjenih održavanju fizičkog, psihičkog i mentalnog zdravlja te duhovnoj rasti. Fizičkim joga vježbama održavate gipkost, vitkost  i zdravlje te poboljšavate opšte stanje tijela. Možete popraviti vaše držanje i otkloniti stres u mišićima. Vježbe djeluju preventivno protiv tegoba starenja (bolni zglobovi, reuma, i sl.). U kombinaciji sa vježbama disanja stvarate mentalnu higijenu (oslobađate se negativnih misli i stresa), poboljšavate pretok krvi i tako prehranjujete tkiva u tijelu (koža, kosti, zglobovi, i sl.), povečavate unos kisika i oslobađate se toksina i duboko se opuštate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Upisi u tijeku do 30.09.2014

Dobrodošli na vježbe pripreme do 30.9 !

YOGA TRAIL BLOG

 Joga za svakoga ili korektivna joga

(sustav vježbi osnovan na principima klasične joge i holističkog pristupa zdravlju)

Znanstvene studije su dokazale da 12 tjedana vježbanja “joge” ili vježbi osnovanim na principima joge a u grupi sa voditeljem je potrebno za najuspješnije i najdugotrajnije uklanjanje kronične bolova u leđima.Tako ostvarujemo dugotrajni pozitivni učinak na tijelo i duh (psihu).

Ovaj oblik treninga namjenjen je svakoj osobi koja želi poboljšati svoje stanje tijela, psihe ili uma. Sistem i ritam vježbi može se izvoditi bez opasnosti za tijelo jer su vježbe i izvođenje istih prilagođene svakome. Prvi dio programa posvećen je osvještavanju tijela i senzacija u tijelu te zagrijavanju zglobova i mišića. U drugom dijelu seanse radimo na gipkosti kralježnice i otvaranju kukova te jačanju ekstremiteta. U zadnjem dijelu opuštamo mišiće sa kontroliranim disanjem.

Trajanje seanse 65 – 70 min

Frekvencija tjedno : 3 x tjedno (ili manje)