Tree of life
Foto: anna @ Fotolia.com


Foto: herbie@Fotolia.com

Masaže

Šta je to ...

Akupresurna masaža je dubinska masaža koju izvodimo pritiscima na akupresurne točke uzduž meridijana (energetskih kanala u tijelu). Pritisak je dubok i vrlo učinkovit kod tvrdih mišića i ukoćenja jer dolazi do trenutačnog opuštanja. Izvodi se upotrebom prirodnih biljnih ulja (hladno prešanih) u kombinaciji sa eteričnim uljima.

Švedska masaža je klasična masaža u kojoj se upotrebljavaju tehnike glađenja, gnjećenja, tapkanja i vibracije. Izvodi se lokalno ili po cijelom tijelu a upotrebljava se prirodna ulja (hladno prešana) u kombinaciji sa eteričnim uljima.

Orientalna masaža abdomena je specificna masaža koja se sastoji od elemenata japanske masaže Ambuku i kineske masaže Chi Nei Sang. Kinezi smatraju da je abdomen preslika našeg mentalnog stanja što znači da se u trbuhu odražavaju sve napetosti koje nosimo u sebi. Masaža abdomena djeluje na srž problema koji su obično čvorovi u crijevu, tvrde nakupine koje iskusni terapeut moze napipati i opustiti. Učinak masaže je, po riječima klijenata, fenomenalan. Masaža abdomena može se izvesti samostalno ili kao dio drugih masaža ali će u tom primjeru biti blaža.

Kako djeluje na tijelo

Akupresurna masaža je vrlo ugodna i učinkovita kod kroničnih ukoćenja mišića, bolnih tetiva, i sl. Po učinku je slična shiatsu, osim što je blaža i nije toliko precizna. Švedska masaža je opustajuća i djeluje na cirkulaciju čime dovodi kisik i hranu u tkiva i mišiće.

Kako izgleda seansa

Kod akupresurne masaže klijent leži na podu što omogučuje dublje pritiske na akupresurne točke. Švedsku masažu izvodimo na masažnom stoli ili na podu. Masaže su parcialne ili kompletne (na cijelom tijelu) a izvode se na goloj koži.

Kontra-indikacije

Masaže ne izvodimo ako postoje sljedeće kontra-indikacije: konzumiranje alkohola ili opojnih droga, lomovi kostiju, kožni problemi, kanceriozna stanja (kemoterapije, i sl.), akutna upala živaca, visoka temperatura, prenosljive bolesti, problematična trudnoća (pogotovo prva tri mjeseca), krvarenja (unutrašnja i vanjska), bolesti internih organa, ćirevi, problemi sa krvno-žilnim sustavom, tuberkuloza, infektuozne spolne bolesti.

Kako se pripremiti za terapiju

  • obucite primjerenu odjeću (koža će vam biti masna poslije masaže)
  • nemojte jesti prije masaže
  • pripremite se na opuštanje

Na početnu stranicu

3 koraka do zdravlja

O nama

Kontakti

Uvjeti