UPISI NA TEČAJ JOGE

OSNOVNI NIVO Klasične (Hatha) YOGE

  1. Zagrijavanje uz kontrolirano disanje (stojeći položaj, jednostavne vježbe i pretkloni)
  2. Sljed povezanih pozicija – osnovna razina
  3. Dinamična izvedba pozicija
  4. Dublji istezi
  5. Smirivanje

U našem ubrzanom ritmu života vrlo je malo vremena na raspolaganju za osobni rast; tako je naš organizam neprestano izložen vrtlogu stresora i okidaća emocija a ne možemo si stvoriti dovoljno vremena i mira za odmak od tog vrtloga. Umor i zahtjevnost modernog života (posao, obitelj, okolina, opće stanje u svijetu itd) narušavaju otpornost organizma na te izazove. Osnovna seansa yoge omogućava osobi da bez napora nauči i primjeni osnove yogijskih vježbi kako bi si stvorili prostor i mir za odmor i jačanje tijela te smirivanje uma.

Seansa je prikladna za sve razine; naglasak je na pripremi tijela bez teških pozicija i umjerenim naporom. Kraće opuštanje uz promatranje disanja prikladno za sve razine sudionika.

Ponedeljkom u 19h – 20h15min     i    Petkom u 18h – 20h15min

Klasična Hatha Yoga

  1. Zagrijavanje / osvještavanje
  2. Priprema na asane (istezanje)
  3. Izvedba niza pozicija
  4. Statične vježbe
  5. Smirivanje
  6. Disanje
  7. Meditacija

Kada polaznik ili polaznica uoči potrebu za mirom i odmakom od vrtloga svakodnevnice, te svoj um primiri , tada vježbe hatha yoge postaju preciznije i produbljenije. Organizam se osjeća udobno i pozicijama i bez teškoća može držati te pozicije duže vrijeme. Tako se um smiri i valovanja uma postaju sve sporija i dublja; takvo stanje prirodno vodi u fazu “meditacije” koja nije ništa drugo nego namjerno ignoriranje nemirnih misli a i promatranje svojih procesa misli i osvještavanje najtanahnijih senzacija. Budnost smirenog uma stvara duboko stanje mira gdje svijesnost i kontemplacija zauzimaju mjesto kontroli. Takvo stanje uma donosi velike prednosti našem organizmu a i našoj osobnosti.

Srijedom 19h – 20h35min

Aktivna i Moderna Meditacija

  1. Predavanje 
  2. Mentalne vježbe
  3. Meditacija

Moderna Meditacija postaje predmet akademskih istraživanja a i praksa u raznim okruženjima društva kao što su škole, radna mjesta, zajednice, bolnice i instituti koji rade na razvoju osobnosti ili se bave izlječenjem (održavanjem) raznih bolesti i bolnih stanja. Meditacija ili Mindfulness (osvještavanje) služi kao alat za održavanje blagostanja pojedinaca i ima vrlo zadovoljavajuće rezultate, pa tako figurira u raznim tehnikama za promicanje zdravlja ili kao dio psihoterapije. Moderna Meditacija je način meditiranja koji spaja moderni pristup osobnom razvoju i zdravlju (osnovan na najnovijim istraživanjima mozga u neuroznanosti) sa drevnim klasičnim tehnikama disanja i koncentracije. Seansa je sastavljena od uvodng predavanja ili izlaganja teme koja potiče razmišljanje ali bez mentalnog napora. Mentalne vježbe imaju kao predmet poticanje i osnaživanje protoka energije na elektromagnetskom polju tijela što nas prirodno vodi u stanje duboke opuštenosti i u dublje razine svjesti gdje se nalaze odgovori i od kud izvire kreativnost.

1 x mjesečno od 18h – 20h 

 united_kingdom_640