SHIATSU

Shiatsu-02Ta drevna japanska manipulativna tehnika liječenja  neprestano se usavršava i razvija. Sastoji se od razgibavanja i istezanja mišića i zglobova te pritisaka na skup energetskih kanala i akupunkturnih točaka.Shiatsu tehnika odnosi se na upotrebu prstiju i dlanova ruke kojima primjenjujemo pritisak na odredjene dijelove povrsine tijela sa namjerom korigiranja poremećene ravnoteze u tijelu te za održavanje i unapređenje zdravlja. Shiatsu je metoda koja pridonosi liječenju specifičnih bolesti i u mnogočemu je sličan masaži a razlikuje se po tome da utječe na energetski sustav, a manipulacije su temeljitije i preciznije. Shiatsu uklanja ukočenja i bolove u mišićima a može utjecati i na razna bolesna stanja u tijelu. Opušta i oslobadja vas od svakodnevnih pritisaka a ujedno i popravlja fizičko i psihičko stanje, stvara osječaje oslobodjenosti, vitalnosti i zdravlja. 

Shiatsu pomaže kod održavanja gipkih zglobova i mišića. Pritisci na akupunkturne točke a pogotovo oslobađanje energetskih kanala od raznih zastoja putem diagnostike i adekvatnog tretmana potiću tijelo i psihu da pokrene sistem samo – izlječenja, te se na taj način ne samo izljeći bolno stanje već organizam postaje otporniji na stresore.

Shiatsu je cijelovita tehnika za tijelo, um i duh jer se izvodi statičnim pritiscima uz mirnoću uma i kontroliranog disanja sa strane terapeuta; takav pristup pogoduje pojačavanju energije kod primatelja i prirodnom smirivanju uma.

acupuncture-point-Back                    back_meridians_crop                 IMG_20140901_082106

Shiatsu is a Japanese word that literally means finger pressure and derives its theoretical and practical roots from the ancient traditions of Oriental medicine. Today it is an autonomous treatment method influenced by Chinese, Japanese and Western knowledge. Shiatsu is a touch based therapy that applies pressure to areas of the surface of the body through loose comfortable clothing for the purpose of promoting and maintaining wellbeing. A Shiatsu practitioner will initially consult with the client and plan the Shiatsu treatment. The client will then be positioned comfortably, with appropriate adjustments being made throughout the session.